Man kan ved henvendelse til kirkekontoret få oplyst hvilke muligheder for navneændring den nye navnelov fra 2005 giver. Herefter er det muligt at anmode om navneændringen på borger.dk med nem idé og dankort online.

Alternativt kan ansøgningsskema hentes på www.personregistrering.dk . Her kan man med fordel udfylde skemaet på skærmen og herefter printe, underskrive og sende det til kirkekontoret. Ansøgningen bliver kun videreekspederet, hvis borgeren har betalt et gebyr på 500 Kr med dankort online eller i et pengeinstitut. Ved betaling i et pengeinstitut skal der afleveres en kopi af kvittering for betalt gebyr på 500 Kr sammen med ansøgningen til kirkekontoret i det sogn, man bor i.

Folketinget har bestemt, at der skal være et gebyr på navneændring på kr. 500 ,- Dette gælder dog ikke ved vielse, forudsat at der skabes navnefællesskab og skal ægtefæller/samlevende/umyndige børn have samme navneændring på samme tid, betales kun ét gebyr. Spørgsmål om gebyr rettes til kirkekontoret.