Onsdag d. 28. oktober 2020, kl. 19:00

Foredrag om Ivan P. E. Mathiesen og en særpræget præstegerning

Ved sognepræst Roar Tuxen Lavik

Pastor Ivan Mathiesen virkede ved Gladsaxe kirke i 45 år, nemlig fra 1932-1977. Gladsaxe sogn voksede i Mathiesens embedsperiode fra 6.000 til 32.800 mennesker – og var dermed landets største sogn. Mathiesen ydede en kolossal indsats. Men selv om Mathiesen var yderst arbejdsom, var det nødvendigt at igangsætte opførelsen af nye kirker med det resultat, at Gladsaxe kommune i dag består af 8 sogne med hver deres kirke.

Efter et lettere traktement skal vi høre små anekdoter og personlige oplevelser med Ivan Mathiesen. Alle er derfor velkommen til at nedskrive deres erindringer med pastor Mathiesen og sende dem til sognepræst Roar Tuxen Lavik på email: RTL@km.dk

Foredraget finder sted onsdag d. 18. marts kl. 19:00 i Laden, Provst Bentzons Vej 1, 2860 Søborg.

Foredraget er aflyst og vil i stedet for blive gennemført til efteråret.

Roar Tuxen Lavik
Sted Laden, Provst Bentzons Vej 1, Søborg